Suosittujen suomalaisten näyttelijöiden ominaisuuksia

Jokaisella meistä on luultavasti oma suomalainen suosikkinäyttelijä, jonka roolisuoritukset miellyttävät meitä erityisen paljon. Tässä artikkelissa pohdimme, millaisia ominaisuuksia on suosituilla suomalaisilla näyttelijöillä.

Kyky heittäytyä

Kyky heittäytyä on tärkeä suositun suomalaisen näyttelijän ominaisuus. Esimerkiksi Vesa-Matti Loiri on saanut erityiskiitosta siitä, kuinka hyvin hän heittäytyi Hengen rooliin Disneyn Aladdin-elokuvan ääninäyttelijänä. Juuri ääninäyttelijän työssä heittäytymiskykyä tarvitaan aivan erityisen paljon, eikä työ ole lainkaan niin helppoa kuin voisi etukäteen luulla.

Omaperäisyys

Edellä mainittua Vesa-Matti Loirin tulkintaa Hengen roolissa kehuttiin myös omaperäisyydestä. Juuri omaperäisyys onkin yksi erityisen tärkeä suositun näyttelijän ominaisuus. On nimittäin tärkeää erottua massasta, jos haluaa nousta seuraavaksi Leonardi di Caprioksi! Omaperäisyydestä puhuttaessa tulee monelle mieleen ainakin Ville Virtasen roolisuoritus erikoisena, mutta lahjakkaana poliisina, Sorjosena. Virtasen roolisuoritus on vertaansa vailla ja aivan erityisen omaperäinen, mikä onkin niittänyt Sorjoselle suosiota aina ulkomaita mielen.

Hyvät näyttelijän lahjat

Suositulta näyttelijältä vaaditaan tietysti hyviä näyttelijän lahjoja. Monesti nämä lahjat kulkevat suvussa vesalta toiselle, mutta lahjoja voi myös kehittää ja monella suositulla näyttelijällä onkin taustallaan myös vankka alan koulutus. On tärkeää, että näyttelijä osaa eläytyä rooliinsa uskottavasti ja pitämään katsojien mielenkiintoa yllä. Huonoa näyttelijäntyötä on vaivaannuttavaa katsoa, eikä huonosti kerrottu tarina tempaa katsojia mukaansa.

Ulkonäkö

On sanomattakin selvää, että monet suositut näyttelijät ovat erityisen komeita tai kauniita. Sille ei vain voi mitään, että hyvännäköisen tyypin on usein helpompi nousta suureen suosioon kuin hieman vaatimattomamman näköisen näyttelijän. Vai mitäpä sanotte vaikkapa Lauri Tilkasesta?

Toisaalta myös tavallisuudesta poikkeava, hieman erikoinen ulkonäkö, joka ei kuitenkaan täytä vallitsevia kauneusihanteita, voi myös olla valttikortti näyttelijän työssä, kunhan vain näyttelijä osaa kantaa itsensä kunniakkaasta. Esimerkiksi Masa Niemi ei voinut kilpailla kanssanäyttelijöidensä kanssa pituuden suhteen, mutta nousi lyhyestä varrestaan huolimatta kansan rakastamaksi Pätkäksi. Itse asiassa juuri Masa Niemen lyhyt varsi oli yksi suuri syy siihen, että hänet valittiin Pätkän rooliin. Masa Niemi onkin oivallinen esimerkki siitä, kuinka alun perin ehkä puutteelta tuntuvat ominaisuudet onkin mahdollista kääntää omaksi eduksi!