Kuka on tämän hetken paras suomalainen naisnäyttelijä?

Tämän hetkisestä parhaasta suomalaisesta naisnäyttelijästä voidaan olla montaa mieltä ja sieltä ruutujen toiselta puoleltakin löytyy varmasti useampiakin vastauksia. Olemme kuitenkin koonneet tähän muutaman ehdokkaan parhaaksi tämän hetkiseksi suomalaiseksi naisnäyttelijäksi. Kun tarkastellaan maamme työllistetyimpien näyttelijöiden listaa 2010-luvulla, voidaan huomata, että listalta löytyy ilahduttavan paljon naisnäyttelijöitä. 2000-luvulla ja 1990-luvulla tilanne oli nimittäin vielä aivan toinen! Suomalainen tasa-arvo alkaa siis näkyä tälläkin saralla ja naisnäyttelijät alkavat olla entistä suositumpia. Tällä hetkellä meiltä löytyykin ilahduttavan paljon lahjakkaita naisnäyttelijöitä, jotka pystyvät muuntautumaan hyvin erilaisiin rooleihin.

Elina Knihtilä

Elina Knihtilä on vahva ehdokas suosituimmaksi suomalaiseksi tämän hetken naisnäyttelijäksi ja ainakin hän on yksi työllistetyimmistä. Elina on saanut tunnustusta esimerkiksi Hyvä poika -elokuvan roolistaan, josta hänet palkittiin parhaan naispääosan Jussilla. Kaikkiaan Elina on näytellyt 14 elokuvassa, jotka edustavat hyvin erilaisia genrejä. Hyvä poika -elokuvan lisäksi Elina on nähty esimerkiksi elokuvissa Risto, Varasto, Tie pohjoiseen, Onneli ja Anneli, Ruotsalainen hetki, Vadelmavenepakolainen, Kätilö ja Onnelin ja Annelin talvi.

Krista Kosonen

Myös Krista Kosonen on saanut työstään Jussi-palkinnon. Kaikkiaan Krista on näytellyt 12 elokuvassa, joita ovat muun muassa Prinsessa, Risto, Syvälle Salattu, Juoppuhullun päiväkirja, Puhdistus, Tie pohjoiseen, Kaikella rakkaudella, Rölli ja kultainen avain, Kätilö, Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus ja Tappajan näköinen mies.

Laura Birn

Laura Birn on näytellyt kaikkiaan 11 elokuvassa ja saanut Jussin

naispääosasta Puhdistus-elokuvasta vuonna 2012. Puhdistuksen lisäksi Laura on näytellyt muun muassa elokuvissa Vuosaari, Leijonasydän, Mieletön elokuu, Henkesi edestä, Ompelijatar ja Syysprinssi.

Iina Kuustonen

Iina Kuustonen on yksi viime vuosien suosituimmista ja työllistetyimmistä naisnäyttelijöistä. Kaikkiaan Iina on näytellyt 11 elokuvassa, joita ovat muun muassa Vares – Pahan suudelma, Miesten välisiä keskusteluja, Rölli ja kultainen avain, Kesäkaverit, Kummeli, Viikossa aikuiseksi, Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus ja Äkkilähtö.

Elokuvien lisäksi Iina on niittänyt suosiota myös tv-sarjoissa, kuten Ivalo ja Syke. Molemmissa edellä mainituissa sarjoissa Iina teki huikean roolisuorituksen, joskin roolihahmot olivat keskenään todella erilaiset. Ivalossa Iina näytteli poliisia ja Sykkeessä traumapolin sairaanhoitajaa, joka toimi myös ensihoitajana.