Kuka on Antti Luusuaniemi?

Antti Luusuaniemi on yksi tämän hetken tunnetuimmista ja suosituimmista suomalaisista näyttelijöistä. Hän syntyi 7.9.1979 Tammisaaressa ja valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi 2004. Suomen Kansallisteatterissa Antti on toiminut näyttelijänä 2005 alkaen.

Antin elokuvat

Vuonna 2005 Antti esiintyi Kaksipäisen kotkan varjossa -elokuvassa. Hänen roolihahmonsa oli hänen kaimansa Antti. Samana vuonna hän esiintyi myös Lupaus-nimisessä elokuvassa ylikersantin roolissa. Vuonna 2009 hän esiintyi kahdessa elokuvassa: 1809 – Syntyikö Suomi? -elokuvassa hän esiintyi Aleksanteri I -roolissa ja Täällä Pohjantähden alla -elokuvassa Ilmari Salpakarina. Vuonna 2010 ilmestyi Täällä Pohjantähden alla II, jossa Antti näytteli jälleen Ilmari Salpakarin roolissa. Samana vuonna hänellä oli toinenkin rooli, joka oli Ässän rooli Veijarit-elokuvassa.

Muita elokuvia, joissa Antti on esiintynyt, ovat Nuotin vierestä, Tyttö nimeltä Varpu, Kuudes kerta, Kaiken se kestää, Kaikki oikein, Täydellinen joulu ja Syke. Lisäksi hän on esiintynyt lyhytelokuvissa Mun Lappi, Rispect, Hiljainen viikko, Kakara ja Eskapistit. Monet ikäihmiset ovat olleet erityisen kovilla koronaepidemian aikana ja heidän tilanteensa parantamiseksi onkin kokeiltu erilaisia, jopa perin innovatiivisia ideoita. Monen aika on kulunut television ja elokuvien parissa ja Antti onkin myös monen ikäihmisen suosikkinäyttelijä.

Antin televisiosarjat

Antti on esiintynyt myös monissa televisiosarjoissa, kuten Kaverille ei jätetä, Akkaa päälle, Mogadishu Avenue, Rikospoliisi ei laula, Pelkkää lihaa, Morsian, Uutishuone, Juurikasvua, Helppo elämä, Virta, Helsingin herra, Kotikatu, Roba, Raja, Mustat lesket, Luottomies ja M/S Romantic. Monen tv-katsojan mielestä hänen paras televisiosarjaroolisuorituksensa löytyy kuitenkin Syke-sarjasta, jossa hän esittää traumapolin taitavaa kirurgia, Max Hanssonia. Sarjassa nähdään Maxin kamppailua niin töissä kuin vapaa-ajallakin, sillä niin Maxin työ kuin siviilielämäkin sisältää runsaasti haasteita.

Antti ääninäyttelijänä

Antti on toiminut muutamissa elokuvissa myös ääninäyttelijänä. Hän on antanut äänensä usealle hahmolle Harry Potter ja Feeniksin kilta -elokuvassa ja Tyyris Aleksanteri Tyllerölle Saapasjalkakissa-elokuvassa. Ääninäyttelijän työ vaatii aivan erityistä heittäytymistä ja eläytymistä omaan roolihahmoon ja sitähän Antilta löytyy! Antin kaima suosikkiartisti Antti Tuisku on myös toiminut ääninäyttelijänä ja ilahduttanut fanejaan monenlaisten hahmojen ääninä. Ääninäyttelijän työ soveltuukin hyvin niin näyttelijöiden kuin laulajienkin lisätienestiksi ja on loistava väylä monipuolistaa omaa uraa.