Etusivu

Tervetuloa blogiimme jo vie sinut suomalaisten näyttelijöiden, koomikoiden ja imitaattoreiden maailmaan. Jos stand up -esitykset, näyttävät show’t ja elokuvat kiinnostavat sinua, löydät todennäköisesti tästä blogista mielenkiintoista ja inspiroivaa lukemista.

Masa Niemen jalanjäljissä

Masa Niemi on eittämättä moni tavoin yksi lahjakkaimmista ja tunnetuimmista suomalaisista näyttelijöistä. Hänen rautaisesta ammattitaidostaan kertoo jo se, että sodan aikana hän hauskuutti sotilaita rintamalla olosuhteissa, joista tosiaan puuttui hilpeyttä ja joissa komiikalle ja rentoutumiselle oli kipeä tarve. Erityisen tunnetuksi Masa Niemi tuli Pekka Puupää -elokuvien Pätkänä, Pekan uskollisena ystävänä, joka oli aina valmiina puolustamaan pitkää ystäväänsä. Kerromme Masa Niemen elämää ja uraa käsittelevässä artikkelissamme lisää tästä elokuvahistoriamme tähdestä, jonka jalanjäljissä onkin hyvä lähteä tutustumaan myös muihin suomalaisiin näyttelijöihin. Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta Suomesta löytyy todella hyviä näyttelijöitä, jotka ansaitsisivat nykyistä suurempaa arvostusta jopa kansainvälisellä tasolla!

Nostamme esiin huippusuorituksia

Masa Niemen lisäksi nostamme blogissamme esiin myös muita suomalaisia huippunäyttelijöitä ja huippusuorituksia. Esimerkiksi Ville Virtasen roolisuoritus Sorjosena on yksi tällaisista suorituksista. Toisin kuin monet muut suomalaisnäyttelijät ja -sarjat, on Sorjonen saanut jopa kansainvälistä suosiota ja sarjaa on mahdollista katsoa jopa Netflix-suoratoistopalvelussa. Suoratoistopalvelut tarjoavat muutenkin aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia nauttia suomalaisten näyttelijöiden roolisuorituksista. Lisäksi niiden etuna on se, että laajat viihdepalvelut kulkevat kännykässäsi aina mukanasi ja ovat vain muutaman klikkauksen päässä aina valmiina palvelemaan katselunälkääsi juuri silloin, kun se yltyy liian kovaksi.

Suomalaiselle traumapolille sijoittuvassa Syke-sarjassa näkyy, kuinka näyttelijät ovat nähneet runsaasti vaivaa tutustuakseen traumapolin arkeen ja oppiakseen näyttelemään traumapolilla tehtäviä toimenpiteitä. Sykkeessä nähdäänkin monia loistavia roolisuorituksia ja esimerkiksi Antti Luusuaniemi onnistuu loistavasti Max Hansonina, tavoiteltuna poikamiehenä ja huippukirurgina.

Vaikka suomalainen elokuva- ja tv-sarjamaailma onkin kehittynyt viime vuosina, puuttuu meiltä vielä monenlaisten genrejen edustajia. Esimerkiksi pokerialaa käsitteleviä suomalaisia elokuvia ei tahdo löytyä ja pohdimmekin aihetta käsittelevässä postauksessamme, eikö esimerkiksi suomalaisten pokeriammattilaisten elämästä saisi aikaan kiinnostavaa elokuvaa ja eikö Sykkeessä Max Hansonina hurmannut Antti Luusuaniemi sopisi myös suomalaisen pokeriammattilaisen rooliin.